2-Bladet Sejldrev Composite Foldepropel

Den NYE generation a folde propeller

Ved anvendelse af ny konstruktion og moderne kompositmaterialer, er den nye Flexofold Composite propel-nav er både immun over for elektrolyse, har et beskyttende indernav (torsionskobling), lav vægt og meget stærk konstruktion - alt samlet i et nyt og moderne design.

Som de anerkendte klassiske foldepropeller fra Flexofold, er Composite-propellen kendetegnet ved lav slæbemodstand under sejl samt høj effektivitet og trækkraft for motor.

​Den nye Flexofold Composite propel er testet af særlige testsejlere gennem flere sæsoner og bliver allerede anvendt som original-propel af flere værfter, herunder Elan Yachts og Saffier Yachts.

I forbindelse med den prestigefyldte DAME Award 2016 (Design Award Marine Equipment på METS trade show i Amsterdam, Holland) blev Flexofold Composite propellen nommineret og modtog en "Special mentioning" for sine innovative egenskaber, konstruktion og design. Composite propellen indgår desuden som nøglekomponent i den samlede vinder af DAME Award 2016, Torqeedo.

I 2017 er Flexofold Composite propellen desuden tildelt en Pittman Award af det anerkendte amerikanske sejlsportsmagasin SAIL.

Beskrivelse

Særlige egenskaber

  • Kompositmateriale som er immunt overfor elektrolyse
  • Lav vægt (2,8 kg lettere ende en almindelig Flexofold Classic propel)
  • Skråfortanding mellem bladene sikre synkron foldemekanisme
  • Patenteret monteringssystem absorbere påvirkningen fra centrifugalkraften og giver mulighed for af justere indgrebet mellem bladene.
  • Beskyttende dæksel over fortandingen
  • Indbygget og let udskiftelige anode i hvert blad
  • Dobbelt støddæmpning for lydsvag åbning af propellen
  • Specielt indernav som beskytter sejldrev og gearkasse mod anslag fra propellen
  • Monteringsskruer er belagt med en særlig lim/Loctite som muliggør montering både over og under vand
  • Propellen er vandsmurt - sålede ingen behov for løbende vedligehold eller service

Immunitet overfor elektrolyse

Et velkendt problem for bådejere er elektrolyse – forårsaget af en elektrisk fejl på båden eller tilsluttet landstrøm.

Nutiden sitgende anvendelse af elektrisk udstyr øger risikoen for fejlbehæftede enheder eller installationer. Selv hvis alle installationer på selve båden er ok, kan tilslutning til landstøm i en marine potentielt påføre elektrolyseskader på en propel indenfor relativt få timer. Dette skyldes at krybestrøm relativit let laver skader på en propel af et strømførende materiale - og propellen er typisk dén del på båden som har den bedste elektriske forbindelse ud i vandet.

Vores beslutsomhed i forhold til at løse dette problem for de mange Our determination solving this matter has now resulted in the development of a new generation of folding propellers – the 2-blade Flexofold Composite!

Propelstørrelser

Den 2-bladet Composite-propel til saildrev leveres i diameter på 15" til 18" - hver størrelse med en række forskellige stigninger.

Kan leveres som både venstre- og højregående.

Anvendes med...

Flexofold-propellerne passer 100% på alle saildrev fra Yanmar, Volvo Penta (dog ikke "100S"), Lombardini, Technodrive og Torqeedo Deep Blue.

Montering på Selva sejldrev påkræver speciel adpater.