FAQ

Kan jeg montere en Flexofold under vandet?

Ja, men du skal bruge låseskruer med undervands-Loctite (leveres med alle Flexofold propeller). Det normale Loctite, der kan købes hos en isenkræmmer, kan ikke hærde under vandet. Og når først en skrue med forudpåført Loctite er blevet brugt, vil den ikke virke igen under vandet. Nye skruer forbehandlet med undervands-Loctite kan købes hos Flexofold.

Hvad er "prop walk" eller "rat-effekt"?

Prop walk, som laves af alle propeller, forstærkes af ekstreme vinkler på akslen og lille afstand ved toppen. Mange er ikke klar over, at der er prop walk, både når man sejler fremad og i bak. Men fremad skubber propellen en bevægelig vandkolonne over rorets overflade, og man får straks styringskontrol til at modvirke prop walk. I bak kan man kun styre prop walk ved at få båden til at bakke og dermed skabe vandstrømning over roret. Flexofold’s enestående bakkeevne overvinder de fleste problemer med prop walk.

Kan jeg skifte bladene på en Flexofold propel?
(f.eks. når jeg installerer en ny motor)

Ja. Nye blade kan købes separat og er lette at montere på det eksisterende nav (det eksisterende nav skal have støddæmpere – du kan sende os et billede, hvis du er i tvivl).

Kan jeg ændre stigningen og størrelsen på en Flexofold propel?

Ja, størrelse og stigning kan ændres ved at montere nye blade i det eksisterende nav.

Hvor kan jeg købe en Flexofold Propel?

Du kan købe en Flexofold direkte fra vores fabrik i Danmark. Send en forespørgsel ved at udfylde denne formular, og vil vender straks tilbege med en anbefaling samt tilbud.

flexofold saildrive propellers

Foldepropeller til sejldrev

Flexofolds foldepropeller - for installation på sejldrev

flexofold shaft propellers

Foldepropel til aksel

Flexofolds foldepropeller for montering på aksel.

flexofold spare parts

Reservedele

Find aktuelle reservedele her